Tuin ontwerpen software

Heeft uw tuin een opfrisbeurt nodig, of start je met je tuinaanleg vanaf nul? Dan kan de tuin ontwerpen software een handige hulpmiddel zijn indien u zelf uw droomtuin wilt creëren.

Voordelen

Een tuinarchitect in dienst nemen kost geld en tijd. Deze mensen zijn uiteraard goed opgeleid maar durven nogal prijzig zijn met plannen. Met de tuin ontwerpen software kan u zelf aan de slag. U hoeft daarom geen creatieve duizendpoot te zijn. Deze software is gebruiksvriendelijk en laat het project virtueel inrichten. Nadien kan de tuin driedimensioneel bekeken worden.

Tuin ontwerpen software

Aankoop

Deze tuin ontwerpen software hoeft niet te duur te zijn. De programma’s zijn professionele tuinontwerpsoftware. Via internet is tuin ontwerpen software vaak gratis te vinden.

Hoe werkt het?

De software dient geïnstalleerd te worden. De vele voorbeeldtuinen kunnen een schat van inspiratie bieden. Ook met een eigen tuinontwerp kunt u aan de slag. De tuin goed opmeten vooraf is een must. De tuin wordt ingericht met de gekozen aanplanting: bomen, bloemen en planten. Het gazon, een eventuele vijver, de betegeling en het meubilair krijgen hun plekje. Met een afgeprint plan kan je naar een tuinaanlegger stappen of je kan zelf aan de slag. Deze kan je ook wijzen dan op zaken die je gemist hebt. Frequent vergeten beginnende ontwerpers bijvoorbeeld een stockageruimte voor de grasmaaier en andere tuintoestellen of de nodige zon-exposure voor bepaalde planten.